Belépés X
 
  Elfelejtett jelszó
A- A+

Nemzeti család- és szociálpolitikai intézet

TÁMOP-5.4.1-12
Modernizációs Projekt

I. pillér
Szabályozás
II. pillér
Tervezés és
Fejlesztés
III. pillér
Kutatás
IV. pillér
Módszertan,
Monitoring és
Értékelés
V. pillér
Menedzsment

Hírlevél

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

TÁMOP-5.4.1-12/1. kiemelt projekt

HÍRLEVÉL

XI. szám

2014. augusztus

 

Kedves Olvasó!

A TÁMOP-5.4.1-12/1. kiemelt projekt tevékenységeiről és eredményeiről nyújtunk tájékoztatást.

A kiemelt projekt utolsó két hónapjában elkészült szakmai anyagok felsorolása

A tartalomszabályozás tématerület keretein belül befejeződött a szociális és gyermekvédelmi terület szakmai ellenőrzési rendszerének továbbfejlesztése és egy egységes fogyasztóvédelmi keret kidolgozása, szolgáltatás-specifikus fogyasztóvédelmi ajánlások formájában.

Módszertani segédanyagként elkészültek a gyermekek bántalmazásának felismerésére és megszüntetésére irányuló szektorsemleges egységes elvek, és ugyancsak elkészült a módszertan a szociális, gyermekvédelmi szakterület és a társágazatok szakemberei részére. A gyermekjóléti szolgálatok szakemberei számára segédanyagot állítottak össze a jelzőrendszer megszervezéséhez és működtetéséhez.

A gyermekvédelmi gyám tevékenységének meghatározásáról és tervezés-értékelési rendszerbe kapcsolásáról segédlet készült, és az esetmenedzseri feladatokat ellátó szakemberek kompetenciái valamint a szakmai szabályozókra alapuló esetmendzseri funkciók meghatározása az esetmenedzseri feladatok ellátására felkészítő képzés tananyagban kerül összefoglalásra.

A szociálpolitikai tervezéshez és elosztási rendszerhez modellezett alternatívák kidolgozása tématerületen belül befejeződött a szükségleteken alapuló szolgáltatási utak kidolgozása a szociális szolgáltatások és gyermekvédelmi ellátások tekintetében, melyeket tanulmány foglal össze.

A szociális szolgáltatások és gyermekvédelmi ellátások forrásallokációjának tervezéséhez és finanszírozásának modernizációjához kapcsolódó tevékenység egy tanulmány elkészültével lezárult, mely négy szociális szolgáltatás és gyermekvédelmi ellátás jelenlegi költségszerkezetét elemzi. A forrásallokáció tervezéséhez kidolgozott szakmai anyagok sorát a hatósági döntésekkel megalapozott szolgáltatások finanszírozásához kapcsolódó, a gyermekvédelmi ellátások finanszírozásának modernizációs lehetőségeit bemutató tanulmány zárja.

További sajtótájékoztatók és lakossági fórumok kerültek megrendezésre a TIOP-3.4.1. A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” című pályázati program megvalósítását kísérő országos, a fogyatékos személyekkel kapcsolatos előítéletek felszámolását, a társadalmi befogadást erősítő „Tanuljunk meg együtt élni!” elnevezésű kampány keretében az érintett településeken, a TIOP-3.4.1.-es projektek meghatározó (alapkőletétel, épületátadás, stb.) eseményeihez kapcsolódva.

A TÁMOP-5.4.1-12/1 „Szociális szolgáltatások modernizációja” kiemelt projekt zárókonferenciájára 2014. augusztus 27-én kerül sor a budapesti Park Inn Hotelben (1138 Budapest, Szekszárdi utca 16–18.) 10 órától.

A konferenciára minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, ezért jelentkezési szándékát kérjük, hogy 2014. augusztus 22-ig jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

e-mailben: alexandra.toro@tamop541.ncsszi.hu, vagy

telefonon: +36-1-424-0580.

A projektben elkészült szakmai anyagok a Megrendelő jóváhagyását követően lesznek nyilvánosak, és a projekt honlapján érhetőek majd el.

Köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket!

Eseménynaptár

 
 
 
 
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28