Belépés X
 
  Elfelejtett jelszó
A- A+

Nemzeti család- és szociálpolitikai intézet

TÁMOP-5.4.1-12
Modernizációs Projekt

IV. pillér - Módszertan, Monitoring és Értékelés

A pillér funkciója egyrészt a projektben létrejövő produktumok szakmai minőségbiztosítása, másrészt a disszemináció. Tevékenységeink között szerepel a projektben elkészült dokumentumok különböző csatornákon - szakmai fórumokon, regionális konferenciákon – való megismertetése a szakma képviselőivel, valamint az érintett területeken dolgozó szakemberekkel. Célunk, hogy a projektben dolgozó szakmai stáb, a munkacsoportok és a szakértők bevonásával létrehozott anyagok szakma közelivé váljanak, és beépüljenek a gyakorlatba.

A projekt a honlapján belül működtet egy online Help Desk szolgáltatást, mely lehetőséget teremt arra, hogy az egyes témákkal kapcsolatos észrevételeiket, dilemmáikat szakembereinkkel megvitassák, tapasztalataikat megosszák. /A felület a honlapon található felső menüsorban érhető el./

A projekt keretein belül létrejön a Szociális és Gyermekvédelmi Szakmai Kollégium, amely az ágazati irányítás munkáját segítve, annak döntési, döntés-előkészítést ellátó szerveként felel a jövőben a szolgáltatások tartalmának szabályozási kérdéseiért, szakmai fejlesztések koherenciájáért, állást foglal, véleményt nyilvánít szakmapolitikai kérdésekben. Más önálló projektben megvalósuló fejlesztések kapcsolódó szakmai támogatásának biztosítása:

  • TÁMOP-5.4.9 pályázati konstrukció kedvezményezettjeinek szakmai támogatása, illetve a fejlesztés keretében történő szakmai monitorozása, módszertani tanácsadás.
  • TÁMOP-5.4.10 projekttel való együttműködés, a teljes projektben kidolgozott szakmai szabályozók és adminisztrációs, ellenőrzési, fogyasztóvédelmi elvek kidolgozásával a képzésekhez szükséges anyagok biztosítása.
  • TIOP-3.4.1 kódszámú „Bentlakásos intézmények kiváltása” konstrukció kedvezményezettjei számára egy országos társadalmi befogadást erősítő médiakampány lebonyolítása, mely elősegíti a szakemberek és a lakosság szemléletváltását a fogyatékos személyekkel szemben.

Letölthető anyagok:

Kiadványok: Letöltés