Belépés X
 
  Elfelejtett jelszó
A- A+

Nemzeti család- és szociálpolitikai intézet

TÁMOP-5.4.1-12
Modernizációs Projekt

I. pillér
Szabályozás
II. pillér
Tervezés és
Fejlesztés
III. pillér
Kutatás
IV. pillér
Módszertan,
Monitoring és
Értékelés
V. pillér
Menedzsment

Felhasználási feltételek

 

A TÁMOP-5.4.1-12. Szociális Szolgáltatások Modernizációja kiemelt projekt honlapjának Help Desk – fórum felületéhez

 

1. A www.modernizacio.hu honlap Help Desk menüpontján keresztül érhetőek el a projekt ingyenes, és nyilvános szakmai szolgáltatásai:

- a projekt internetes szakmai fóruma,

- speciális jogi információk szolgáltatása,

- a Szakmai irodalomtár,

- a projekt működésével kapcsolatos további szakmai információszolgáltatás és

- a gyakran ismételt kérdések (GYIK) tára.

2. A Help Desk felületen megjelenő publikált tartalmak: a fórumok moderált (ellenőrzött) hozzászólásai, az előre feltöltött jogi információk, a szakmai dokumentumtár és a GYIK minden látogató számára elérhető, nyilvános tartalmak.

3. A Help Desk további szolgáltatásainak igénybevétele – például: hozzászólás a fórumokhoz, speciális jogi információ kérése, a szakmai dokumentumtár dokumentumainak letöltése, kérdésfeltevés a projekt működésével kapcsolatban – regisztrációhoz kötött.

4. A Help Desk felület szolgáltatásainak igénybe vételére bárki regisztrálhat. A regisztráció feltétele a kért adatok (név, e-mail cím, foglalkozási-/szakterület, munkakör) megadása.

5. A regisztrációval a felhasználó felhatalmazza a www.modernizacio.hu honlap fenntartóját, hogy kezelje a regisztráció során megadott személyes adatokat. Az adatok kezelése során a honlap fenntartója az Adatvédelmi irányelvek szerint jár el.

6. A fórumokon és az információs felületeken – a felhasználók által feltett kérdésekre adott válaszok - közzé tett tartalmak nyilvánosak. A fórumon a regisztrált felhasználók publikálhatnak, illetve tehetnek fel kérdéseket. A felhasználó által beküldött hozzászólásokat a Help Desk-et kezelő, a projekt témáiban jártas szakértők moderálják, illetve hagyják jóvá. A hozzászólások csak a szakmai moderálást követően kerülnek publikálásra.

7. A Help Desk szolgáltatásain keresztül feltett kérdésekre szintén az oldal kezeléséért is felelős, a projekt témáiban jártas szakértők válaszolnak. Ezért mind a feltett kérdések megválaszolása, illetve a fórum témáihoz küldött hozzászólások megjelentetése legfeljebb három munkanapot vesz igénybe.

8. A Help Desk szolgáltatásaiba regisztráló felhasználó elfogadja és tudomásul veszi a fórum használatának „moderálási alapelveiben” meghatározott szabályokat és feltételeket.

 

9. A Help Desk fórumának moderálási alapelvei

9.1 A Help Desk fenntartója nem vállal felelősséget az egyes hozzászólásokban esetlegesen elhelyezett romboló jellegű programok, alkalmazások – például: vírusok, férgek, makrók, továbbá az egyéb, fel nem sorolt programok, alkalmazások – okozta károkért, bár lehetőségeihez mérten mindent megtesz ezek elkerülése, kiszűrése érdekében.

9.2 Az internetes fórumok – így a TÁMOP-5.4.1-12. kiemelt projekté is – jellegükből adódóan névtelenséget biztosítanak felhasználóiknak. Bizonyos megkötésekkel minden felhasználó olyan felhasználónevet („nicket”) választhat magának, amilyet csak akar.

Fontos szempont, hogy amennyiben a felhasználó személyének valóságos („IRL”) azonosítására alkalmas bemutatkozást tesz közzé, azt bárki megismerheti, tárolhatja, felhasználhatja. Ez a fenntartó felelősségi körén kívül esik, a honlap kezelője mindössze annyit tehet, hogy az esetleg törölt adatok visszamásolását, az ezekre való hivatkozást szankcionálja.

A hozzászólás közzétételével a felhasználó, - elidegeníthetetlen szerzői jogát megtartva - lemond a hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben arra alapozva nem támaszthat. A fórum fenntartójának joga van a hozzászólásokból korlátozás nélkül idézni, illetve azokat sokszorosítani.

A hozzászólásokat közzétételük előtt a fenntartó által megbízott szakértők moderálják, annak érdekében, hogy a fórumon csak a szakmai témákban releváns, a párbeszéd szempontjából konstruktív hozzászólások jelenjenek meg.

Amennyiben egy hozzászólás saját vagy mások jogos érdekeit, illetve közérdeket sért, azt indoklás nélkül a moderálás során törölhetik.

Amennyiben azt szükségesnek vélik, a moderátorok a tartalmi beavatkozásokról email üzenetben tájékoztatják a felhasználókat.

A felhasználónak tehát, hozzászólásai megtétele előtt alaposan és körültekintően mérlegelnie kell, hogy mit, milyen formában kíván közzé tenni. A mérlegelés során mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy a fórumokat archiválja a fórum kezelője, ezért bárki által, több év elteltével is visszakereshetőek lesznek a publikált hozzászólások.

9.3  Hozzászólások törlése vagy figyelmen kívül hagyása

A moderátorok joga és kötelessége, hogy az itt következő pontok valamelyikét megvalósító hozzászólásokat ne jelentessék meg a fórumon:

9.3.1  Jogsértő hozzászólások

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

9.3.2  Nickhamisítás

A nick (álnév) a virtuális személyiség hordozója. A valós személyiségtől eltérően kötelezettségei nem lehetnek, viszont bizonyos korlátozott jogok megilletik, ezért célszerű gondosan eljárni a nick kiválasztásakor.

Nem választható olyan nick, amely a valós életben:

- védett név,

- mai, vagy történelmi – magyar vagy külföldi – közszereplő, közismert ember neve, kivéve, ha ez a felhasználó anyakönyveztetett neve.

- más személy jogos és méltányolható érdekeit sértő név,

- obszcén vagy trágár kifejezés,

- rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés,

- burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.

Amennyiben egy felhasználó – jóhiszeműen – a fórumban már létező nick egyik variánsát regisztrálja, a moderatúra felkérheti a későbbi felhasználót egy új, alternatív nick választására, és átírhatja arra a kérdéses álnevet. (Szükség esetén az átnevezésig a később regisztrált nick hozzászólási lehetősége korlátozható.)

9.3.3 Tiltott nicknév vállalása

Nem használható olyan nick sem, amely egyértelműen köthető egy (ideiglenes vagy végleges) tiltás alatt lévő másik nickhez. Az ilyen tevékenység az adott álnév azonnali, végleges tiltását vonhatja maga után.

9.3.4  Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnem

Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e (stb.), a moderátorok feladata eldönteni az adott fórum, illetve a téma jellegének függvényében.

9.3.5 Azon szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások, amelyek nem kapcsolódnak a fórum témáihoz, vagy a projekt gyakorlati megvalósításához nem kerülnek megjelentetésre, vagy áthelyezésre kerülnek a téma szerint releváns felületre.

9.3.6 Bárki valós, személyes adatának (név, lakhely, munkahely, beosztás stb. – ún. „IRL adatok”) engedély nélküli közzététele tiltott – így nem jelenhet meg a hozzászólásban vagy törlésre kerül –, amennyiben az érintett azokat nem saját maga hozta nyilvánosságra. Ellenkező esetben is kötelező hivatkozni az illető felhasználó azon hozzászólására, ahol személyes adatait közzétette vagy arra egyértelműen utaló csatolást (linket) helyezett el.

9.3.7 A jó ízlést sértő, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató csatolások (linkek) szintén tiltottak.

9.4  Letiltások

A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználókat (azaz akik a 9. pont alpontjai ellen vétenek) előbb figyelmeztetik és hozzászólásukat nem jelentetik meg, illetve ismétlődő esetekben letiltják.

Kirívóan durva esetben az adott nick végleges letiltása mellett az összes – addig közzétett – hozzászólásának törlésére is sor kerülhet.

Nickhamisítás, tiltott nicknév vállalása esetén, illetve minden olyan esetben, amikor valaki valamely, a fórumon már bejegyzett nickre hasonlító, megtévesztésre alkalmas néven jelentkezik be, vagy próbál bejelentkezni, továbbá, ha valaki történelmi személyek, kortárs (magyar, vagy külföldi) közéleti szereplők nevét vagy egyéb (jogokkal védett) neveket, elnevezéseket illetéktelenül használ, a beírások törlése mellett a moderátorok összes egyéb jogosultságát is megvonhatják.

9.5 Hozzászólások áthelyezése

A moderátorok azokat a hozzászólásokat, amelyeket véleményük szerint nem az adott topik/téma tartalmához kapcsolódnak, áthelyezhetik a tematikailag megfelelő topikhoz/témához.

Fontos információ!

A regisztrációkor a regisztráció véglegesítéséhez fontos, hogy a mezők kitöltése után az e-mail címére elküldött hivatkozásra kattintva megerősítse a regisztrációs szándékát, hiszen csak azután léphet be az oldalra!

További információk az oldal szabályaival kapcsoaltban:

Felhasználási feltételek

Adatvédelmi irányelvek

Regisztrációjakor a fenti szabályokat elfogadja.

Eseménynaptár

 
 
 
 
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28